Website Updates

Updates zijn er bijna dagelijks op de meeste websites. Denk bijvoorbeeld aan het updaten van de content op je website, het veranderen van tekst een titel of een afbeelding, maar ook bijvoorbeeld prijzen of een adres wijziging. Maar ook nieuws over je bedrijf of een blog horen hierbij.

De ene is wat eenvoudiger om te doen dan de andere en de ene vergt meer tijd dan de andere maar per maand neemt dit toch al wat aardig wat tijd in beslag. En dan moet alles meteen goed gaan tijden het updaten.

Updaten CMS

Vaak wordt er WordPress gebruikt als CMS (CMS staat voor content management system, een platform dat wordt gebruikt om digitale content te creëren en te beheren), dit is verreweg het meest gebruikte CMS op het internet. Als je kijkt naar alle website die er zijn is bijna 40% gebouwd op WordPress. Kijk je enkel naar websites die op een CMS systeem draaien dan is dat zelfs 60% van alle CMS websites.

Deze CMS systemen hebben regelmatig up dates, zo ook WordPress. De updates zijn onder te verdelen in kleine beveiligingsupdates en grotere update waarin er veel verandert. Kleine updates geven over het algemeen weinig tot geen problemen de grotere kunnen echter voor veel problemen zorgen. En je website volledig onbruikbaar maken.

Updaten thema’s

Thema’s (Thema’s zijn sjablonen die het uiterlijk van een website bepalen) updaten is belangrijk om een goed werkende website te hebben. Een theme is simpel gezegd alles wat ermee te maken heeft hoe je website eruit ziet. Denk bv aan de plaatsing van het logo en het menu, maar ook waar afbeeldingen staan en waar tekst.

In de meeste themes van tegenwoordig kan er aardig wat aangepast worden aan je eigen wensen. Maar om een mooi design te krijgen is het wel handig om er wat vanaf te weten.

Omdat er regelmatig nieuwe features aan deze themes toegevoegd worden of fouten ontdekt worden, zijn er regelmatig updates van deze themes die gedaan moeten worden om de website goed te laten werken en veilig te houden.

Updaten Plugins

Plug-ins zijn extensies die aan CMS’en worden toegevoegd om nieuwe functies toe te voegen of bestaande te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een contact formulier of een webshop gedeelte of een betaal module. Updates van plug-ins zijn belangrijk omdat ze bugs oplossen, nieuwe functies toevoegen en de beveiliging van een website verbeteren.

Net als bij de themes zijn er gratis plugins maar ook betaalde plugins, er zijn ook plugins die niet meer ge-update worden en dat is toch wel een ding waar je op moet letten. Door het updaten worden namelijk beveiligingslekken e.d. gedicht. Wat natuurlijk goed is voor je website. Het is daarom goed om niet zomaar klakkeloos plugins te installeren en goed te kijken naar de ontwikkelaars en hoe deze met de plugin omgaat.

Deze plugins hebben ook regelmatig updates die geïnstalleerd moeten worden om je website goed te laten werken en veilig te houden. Het grootste probleem is dat men vaak meerdere plugins nodig heeft op een website en deze plugins onderling problemen kunnen bezorgen aan elkaar.

Wat met name zichtbaar wordt als plugins gaat updaten en bepaalde plugins niet ge-update worden. Dan is het handig als je weet wat je moet doen om je website weer goed te moeten laten werken.

Updaten Content

Je kent het wel, je hebt een website laten bouwen voor een bepaald bedrag maar nu wil je wat wijzigen.

Ten eerste weet je niet hoe dat moet dus loop je het risico om je website te beschadigen zodat deze er niet meer goed uitziet Het kan namelijk zo zijn dat de nieuwe tekst de hele layout van de website verandert, waardoor er wijzigingen nodig zijn aan bv het lettertype of de lettergroote.

Ten tweede kan je het aan de website bouwer vragen maar deze zal waarschijnlijk een rekening sturen voor de wijziging. En zo kan elke wijziging aardig in de papieren lopen.

Updaten Afbeeldingen

Naarmate websites steeds interactiever worden, wordt de behoefte aan afbeeldingen van hoge kwaliteit steeds belangrijker. Het bijwerken van afbeeldingen op een website kan echter een negatief effect hebben op het algehele ontwerp.

Het aanpassen van een afbeelding op een website kan een lastige opgave zijn en heeft vaak een negatief effect op de vormgeving. Als het verkeerd wordt gedaan, kan het wijzigen van een afbeelding de algehele look en feel van de website wegnemen.

Als het correct wordt uitgevoerd, kan het aanpassen van een afbeelding echter helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en de website een meer gepolijst uiterlijk te geven.

Het is belangrijk om afbeeldingen regelmatig bij te werken om ervoor te zorgen dat uw site er actueel en professioneel uitziet. Oude afbeeldingen kunnen ervoor zorgen dat uw site er gedateerd uitziet, terwijl verouderde afbeeldingen kunnen bijdragen aan een slechte gebruikerservaring.

De keuze is aan u

Er komen veel dingen kijken bij het updaten van een website en updates kunnen veel tijd in beslag nemen.

Het uitbesteden van website updates is een goede idee omdat het bedrijven in staat stelt zich te concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl het beheren en onderhouden van hun website aan een expert wordt overgelaten.